Calităţile şi abilităţile unui videograf de nuntă – cameraman nuntă

                                                                                         Videograf de nuntă Trocin Florin – Lulu Film.

            – Carisma. O trăsătură definitorie a unui cameraman de nuntă este cordialitatea şi capacitatea de a se face plăcut. Este mai uşor să interacţionezi cu oamenii şi inspiră încredere.
Îmi place la nebunie când oamenii cred că sunt un prieten al mirilor, cineva pe care nu l-au cunoscut încă şi care se întâmplă să filmeze acel eveniment.

            – Calm sub presiune. Cuplurile nu îşi doresc doar imagine sau cadre ale evenimentului de peste zi. Îşi doresc imagini inspirate şi inventive, precum şi o prezentare de neuitat, totul dintr-o singură încercare. Ceea ce înseamnă că, pe lângă deprinderile tehnice, atingerea succesului pentru un cameraman necesită mult calm şi capacitatea de a oferi cea mai înaltă performanţă în condiţii de stres.

            – Un observator excelent. Un cameraman de nuntă cu adevărat înzestrat este şi un observator absolut. Acesta vede şi surprinde pe peliculă (zeci de minute) momente speciale, efemere, care, adesea, ar rămâne neînregistrate. Prin observare atentă, abilitate care se perfecţionează prin experienţă, cameramanul începe să îşi dezvolte simţul previziunii şi ştie ce va urma, pregătindu-se să surprindă momentul. Anticiparea este posibilă doar prin observarea clară a celor ce se petrec în faţa ta şi prin reacţia promptă la evenimente.

Calităţile şi abilităţile unui videograf de nuntă - cameraman nuntă

            – Capacitatea de a idealiza. O altă trăsătură care face diferenţa între un cameraman competent şi unul excelent este capacitatea de a idealiza. Cameramanul excelent captează imagini în care oamenii arată foarte bine. Prin alegerea atentă a unghiurilor camerei, a poziţiilor şi a luminilor, multe dintre aşa-zisele imperfecţiuni pot trece neobservate. Acest aspect este deosebit de important atunci când e vorba despre mireasă, care trebuie să arate cât mai frumos cu putinţă. Cele mai multe mirese investesc în propria înfăţişare, pentru ziua nunţii, mai mult timp şi bani decât în oricare altă zi din viaţa lor, iar cameramanul şi fotograful trebuie să fie conştienţi de acest efort şi să-l pună în valoare.

            – Viziune artistică. Totul e să vezi. Poţi să vezi sau să nu vezi. Restul e teorie. Videografia ţine de capacitatea de a observa lucruri, mai ales în ziua nunţii, când majoritatea timpului este documentar, nimic regizat, doar momente spontane. Nimic mai mult. În ziua nunţii este vorba despre expresie, interacţiune şi viaţă. Şi restul este important, dar nu în egală măsură. Înseamnă abilitatea de a recunoaște cu precizie emoțiile și sentimentele atunci când se manifestă.

            – Implicare deplină. Un excelent cameraman se implică în eveniment şi se interesează de oameni şi momente. Trebuie să fii atât în moment fizic, cât şi emoţional. Este interacţiune şi comunicare, dar şi puţină magie. În acelaşi timp, nu-ţi poţi permite să fii absorbit de evenimente într-atât  încât să-ţi pierzi simţul realităţii sau să nu mai fii atent la ce se întâmplă în jurul tău.

            Un videograf pasionat şi cu experienţă înţelege că uneori este mai important (şi cu un impact emoţional mai mare) un cadru contra plan, decât un cadru prim-plan! De exemplu, reacţia părinţilor, a fraţilor, a bunicilor în timpul slujbei religioase sau la primul dans etc. Povestea este diferită de fiecare dată.

Calităţile şi abilităţile unui videograf de nuntă - cameraman nuntă

Cameraman de nuntă Trocin Florin – Lulu Film

            Să recapitulăm. Un videograf (cameraman) de înaltă clasă deţine următoarele calităţi:

– Abilităţi de comunicare
– Recunoaşte deosebitul (momente, reacţii)
– Surprinde toate detaliile
– Surprinde culmea acţiunii (observă şi reacţionează rapid)
– Lucrează discret
– Se organizează rapid
– O investiţie considerabilă în aparatură şi educaţie
– Pasiune şi multă muncă
– Un bun editor. Multă muncă după eveniment, în procesul de editare şi creaţie.

Calităţile şi abilităţile unui videograf de nuntă - cameraman nuntă

Multă muncă în procesul de editare. Creaţia şi abilitatea de a realiza un bun material video.

            Alegerea coloanei sonore, stilul de editare, regulile de montaj, colorizarea şi multe altele care fac parte din procesul de creaţie pentru finalizarea clipului şi a filmului de nuntă.
Ceea ce nu se înţelege, sau este dat uitării după ziua nunţii, este faptul că după încheierea evenimentului, cameramanul (videograf) are o răspundere extraordinară, îşi asumă responsabilitatea unor amintiri. Trimite amintiri în viitor. Cei care asigură muzica din ziua nunţii (DJ, formaţii muzicale) se gândesc, poate, la următorul eveniment şi cu siguranţă în câteva zile vor da uitării şi numele voastre, nu îşi vor aminti câţi bani au primit pe dedicaţii în timpul evenimentului. Aranjamentele florale se ofilesc, dispar din imaginea voastră. Şeful de sală îşi face planuri pentru evenimentul următor. După ceva vreme, dacă întrebi un participant (invitat) despre meniul din ziua nunţii, în mod cert nu îşi va aminti ce meniu a servit sau ce flori a avut pe masă. Vor rămâne însă vii, în memoria lor, clipul nunţii, filmul nunţii şi fotografiile. Mai pe scurt, toţi cei angajaţi de dumneavoastră să presteze servicii în ziua nunţii, la sfârşitul evenimentului vor închide colaborarea, rămânând aspecte pe care le uităm în timp. Dintre toţi prestatorii de servicii care au luat parte la buna desfăşurare a fericitului eveniment, cameramanul (videograful) şi fotograful îşi asumă răspunderea depozitării amintirilor în timp.

            Pentru videograf şi fotograf urmează multe ore de muncă în faţa calculatorului ca să predea un material video-foto bine definit şi personalizat momentului, imagini care vor fi apreciate şi peste ani.

Obiectivul meu este să trimit amintiri în viitor. Videograf de nuntă Trocin Florin – Lulu Film.

Calităţile şi abilităţile unui videograf de nuntă - cameraman nuntă

„Articole recomandate”

Despre

Prin utilizarea site-ului nostru, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate. Afla mai multe