Dansul mirilor – istoria dansului mirilor

Acest dans al mirilor este o preluare a unui moment important din cadrul petrecerilor mai marilor vremurilor trecute. Mai exact, în balurile și petrecerile de la curțile domnești sau de la curțile boierilor, exista un invitat de rang înalt care executa un dans special pentru a deschide petrecerea. Era obiceiul fie de a începe singur să danseze, apoi să-i invite pe toți cei prezenți la dans, fie să invite o domnișoară distinsă pentru a descreți atmosfera, urmând ca într-un moment foarte bine stabilit, persoana de rang înalt să facă o invitație generală catre toți pentru a ieși la dans.

Dansul mirilor Hotel Rediu Botosani

Dansul Mirilor altfel cunoscut și ca Valsul Mirilor sau Valsul Miresei, este cel mai important dans din seara nunţii, prezentat de cei doi miri, în general singuri pe ring, pe o melodie sau un colaj de melodii, în majoritatea cazurilor vals.
Dansul mirilor, primul lor dans ca pereche, semnifică uniunea și înțelegerea dintre cei doi. Pașii de dans, felul în care plutesc pe note în fața invitaților, reprezintă o promisiune a vieții ce va urma, a căsnicie line si melodioase, a unitații totale.

Nuntă Mariage D’or Baisa    Nuntă Mariage D’or – Zaicesti

Videograf de nunta Trocin Florin Lulu Film

Nuntă Salon Luceafarul Popas Cucorani

Dacă vă doriți o nuntă originală, de la care voi și invitații voștri să ramâneți cu amintiri de neuitat, ar trebui să vă gândiți să creați un moment deosebit, cu o coregrafie inedită pentru dansul mirilor.
Atenție, melodia pe care ați ales-o și pe care veți dansa DANSUL MIRILOR este din momentul acesta și va rămâne mereu melodia voastră, până la adânci bătrâneți. Ea va fi aleasă cu grijă, pe baza unor amintiri comune, a unor gesturi și întamplări ce fac parte din istoria voastră, va fi o melodie care trebuie să vă reprezinte și care va aduce în fața invitaților povestea voastră.

Cameraman de nunta Trocin Florin Lulu Film

Nunta Imperia Botosani

Nunta Rediu Botosani

Nuntă Rapsodia City Center  Botosani

Articole recomandate...

Scapă de stres în ziua nunţii

Prin utilizarea site-ului nostru, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate. Afla mai multe