Cameraman de nuntă Vs. videograf de nuntă (care sunt diferenţele?)

           * Cameramanul este, de regulă, omul care lasă camera pe automat şi îl întâlnim la televiziuni – este omul preocupat de momentul în sine mai mult decât orice. El vrea să capteze ştirea. Nu îl interesează cum. Nu caută unghiuri, nu este preocupat de lumină. El filmează ce pică în bătaia obiectivului. Cameramanul este profesionistul cu vaste cunoştinţe tehnice, dar care nu prezintă aceea creativitate necesară pentru a monta o nuntă în stil cinematografic.
Cameramanul (Omul cu camera – folosit mai mult în televiziuni) este tot un profesionist ce se ocupă cu realizarea filmărilor. În foarte multe cazuri, acesta are cursuri de specializare – dar se limitează mai mult pe filmare, iar nu pe creaţie – fiind ajutat de regizori în acest scop.

Cameraman de nuntă Vs. videograf de nuntă (care sunt diferenţele?)

            *Videograful este exact opusul. El nu îşi ţine camera pe automat; modifică manual toţi parametrii camerei în funcţie de mediul în care se află şi de rezultatul final dorit, are grijă ca sunetul să fie cât mai aproape de impecabil – se monitorizează încontinuu.
De asemenea, el deţine conceptul artistic al întregului eveniment, îmbinând elementele tehnice cu cele creative.

*Videograful nu termină munca după ce se termină evenimentul în sine, el îşi exprimă creativitatea în editarea filmului de nuntă, este conştient că 50% din calitatea clipului – filmului de nuntă – depinde de timpul alocat tehnicii de editare. Construieşte imaginea şi încearcă să surprindă ambientul, descrierea evenimentului şi redă cu acurateţe emoţii, trăiri, sentimente. Totul este personalizat. Videograful, fără o definiţie prea ,,pompoasă”, se ocupă cu realizarea filmărilor în care implică mai multe aspecte: creaţie, cunoştinţe tehnice, spirit de observaţie, regie, sunet. Într-un cuvânt…, este o persoană cu vaste cunoştinţe în domeniu (de regulă, videografii sunt persoane specializate prin cursuri, Workshop-uri, diferite concursuri, fac parte din diverse asociaţii naţionale sau internaţionale).

            Ziua nunţii este una dintre cele mai importante din viaţa ta, tocmai de aceea ai nevoie de profesionişti care să surprindă perfect detaliile ce contează pentru tine. Nunta e genul de eveniment la care nu faci rabat de la calitate. Îţi doreşti să poţi retrăi momentele frumoase peste ani, iar pentru asta ai nevoie de un videograf de nuntă, nu de un cameraman!

Cameraman de nuntă Vs. videograf de nuntă (care sunt diferenţele?)

„Articole recomandate”

Despre

 

Prin utilizarea site-ului nostru, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate. Afla mai multe