Domnişoarele de onoare

Rolul domnişoarelor de onoare şi activitatea lor pe parcursul evenimentului.

 

            Chiar dacă vin din cercuri diferite şi au sau nu rochiile într-o tematică prestabilită, pe domnişoarele de onoare le reuneşte sentimentul comun pentru mireasă; ele ceează o atmosferă specială atât pe durata organizării, cât şi pe parcursul nunţii.

Domnişoarele de onoare

Nicio mireasă nu îşi poate imagina cel mai important moment din viaţă altfel decât înconjurată de cele mai dragi persoane. În acest segment, un loc aparte îl ocupă domnişoarele de onoare.

Rolul domnişoarei de onoare este să:

– Ajute mirii cu alegerea locului nunții și a așezării invitaților

– Ajută mireasa să caute un decorator și să aleagă tortul

– Ajută la alegerea și trimiterea invitațiilor

– Face trusa de urgență a miresei (batiste, leucoplast, ață, ac etc)

– Contribuie cu sfaturi şi idei la alegerea rochiei de mireasă și a accesoriilor

– Achiziţionează rochiile celorlalte domnișoare de onoare

– Organizează petrecerea burlăcițelor

– Organizează repetiția înainte de nuntă

– Programează celelalte domnișoare de onoare la coafor și manichiură/pedichiură

Domnişoarele de onoare

 

            Alegerea rochiilor pentru domnişoarele de onoare este una dintre primele etape pe care le vei stabili cu mireasa. Regulile nescrise spun că domnişoarele de onoare plătesc singure pentru rochiile lor, chiar dacă mireasa este cea care alege culoarea şi modelul acestora. În ziua cea mare, emoţiile şi stresul vor ajunge la cote maxime pentru mireasă, aşa că domnişoara de onoare trebuie să o calmeze şi să o asigure că totul va merge ca la carte. De aceea, este important să anticipeze şi să prevadă din timp orice problemă ar putea apărea şi să fie pregătită să facă faţă unei eventule situaţii de criză. Trebuie să se asigure că mireasa are trusoul complet şi aşezat în ordine, de la rochie până la voal, pantofi, machiaj, coafură şi buchetul de flori. Tot ea pune în geantă nişte şerveţele uscate, în caz că se lasă cu lacrimi la cununie, o sticlă cu apă şi, eventual, pastile pentru dureri de cap, chit că va avea mireasa nevoie de ele sau altcineva, după o zi care se anunţă plină de evenimente.

            Stresul trebuie să stea cât mai departe de mireasă, deoarece de foarte multe ori se ajunge la o adevărată dramă chiar şi din cel mai mic motiv. Aşadar, este recomandat ca domnişoarele de onoare să fie prietenele cele mai bune ale miresei sau alte persoane care o cunosc suficient de mult. Cu cât domnişoarele o cunosc mai bine, cu atât va fi mai uşor de planificat nunta şi de atenuat eventuale momente stresante.

            Nu uita că tu, ca domnişoară de onoare, ai datoria de a o încuraja pe mireasă, de a o susţine şi pregăti pentru orice întâmplare neprevăzută. În acelaşi timp, pregăteşte-te pe tine însăţi moralmente pentru ziua cea mare şi nu uita de cinstea care ţi se aduce odată cu titlul de domnişoară de onoare.

„Articole recomandate”

Rochia de mireasă