Introducere în lumea filmării

            Introducere în lumea filmării: Filmarea sau videografia, ca termen, se referă la înregistrarea sau capturarea unor cadre aflate în mişcare pe un suport de stocare (Hard Disk, card de memorie etc). Termenul include şi noţiuni precum:

Introducere în lumea filmării

– Regizarea

– Producţia video

– Prelucrarea şi postprocesarea

Introducere în lumea filmării

            Industria filmării este un domeniu foarte dinamic şi în continuă schimbare, aşa că un echipament considerat modern acum, peste 3 ani poate va fi depăşit.
În ciuda acestui fapt şi a complexităţilor asociate cu imaginea în mişcare, este poate aria artistică şi de documentare care prezintă cel mai mare potenţial, ofertând în acelaşi timp posibilitatea de a transfera/transmite o mulţime de informaţii (atât prin imagine, cât şi prin sunet).
Diferenţa-cheie între o cameră video profesională şi una pentru amatori este dată de controlul manual asupra setărilor.

            Ne referim aici în mod expres asupra importanţei controlului expunerii şi a focalizării.
Deşi algoritmul automat folosit pentru determinarea distanţelor în cazul camerelor video de multe ori este unul util în marea majoritate a cazurilor, controlul manual asupra focalizării oferă un plus de flexibilitate şi creativitate. Spre exemplu, camera setată pe focalizare automată va concentra imaginea unde va crede ea că este subiectul cel mai important. Acest lucru însă poate fi deranjant dacă avem un subiect în mişcare sau dacă dorim să focalizăm pe altceva/defocalizăm. Echipamentele video nu se limitează doar la o cameră video şi atât. Pentru a obţine imagini de o bună calitate există o serie de echipamente care vin în ajutorul videografilor. Dintre aceste echipamente enumerăm: trepiedul video, capul video fluid, slyder-ul, flycam-ul, doly-ul, macaraua şi echipamentele audio auxiliare: microfoane externe, lavaliere wireless, recordere audio dedicate. Echipa Lulu Film foloseşte o gamă variată de echipamente auxiliare în funcţie de natura evenimentului; toate acestea ne permit să obţinem imagini unice şi să surprindem într-un mod deosebit evenimentul la care suntem prezenţi. Un cameraman de nuntă amator nu îşi va permite niciodată o investiţie mare. Mulţi dintre aceştia folosesc camerele video clasice sau achiziţionate SH. Camere video ce pot avea o vechime de 10 ani de la apariţia modelului pe piaţă.

„Articole recomandate”

Cameraman de nuntă Vs. videograf de nuntă (care sunt diferenţele?)

Prin utilizarea site-ului nostru, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate. Afla mai multe