Taina Sfântului Botez. Lulu Film

Videograf Trocin Florin

 

 În familie, suntem obișnuiți să aniversăm ziua de naștere a copiilor. Sărbătorim, de asemenea, ziua sfântului ocrotitor al cărui nume îl purtăm. La fel de importantă este și ziua botezului nostru, de care mai rar ținem seama. Noi, creștinii, avem două zile de naștere: una în maternitate și una în Biserică. Prima este după trup, pentru această lume, iar a doua este după duh, pentru viața veșnică sau pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Fără nașterea prin Botez nu putem intra în Împărăția veșnică, după cum spune Domnul Iisus Hristos: „De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în Împărăția lui Dumnezeu” (Evanghelia după Ioan 3,3).

Videoclip premiat cu „Videoclipul Zilei” în Spania. https://videografosdebodas.com/

Cel care va crede și se va boteza se va mântui!

 Taina Sfântului Botez. Lulu Film

    Cuvântul Botez provine din limba greacă: termenul regăsit în Noul Testament „baptizein” se traduce prin „a scufunda”. De aceea pruncul este „scufundat” în apa din cristelniță, și nu doar stropit. Botezul este taina prin care omul, prin întreita afundare în apă sfinţită de către preot, în numele Sfintei Treimi, se spală de păcatul strămoşesc şi de toate păcatele de până atunci. Astfel se naşte din nou duhovniceşte şi devine membru al Bisericii. Din acest motiv, este bine ca numele noului botezat să fie al unui sfânt sau al unei sfinte. Numele exprimă identitatea creștină și de neam. Botezul se săvârşeşte în biserică de către preot după o anumită rânduială.

 

 

            Taina Botezului este încununată cu primirea Sfintei Împărtăşanii de către prunc(ă). Se spune în popor că după Botez copiii sunt mult mai liniştiţi. Şi este un mare adevăr. Mulţi plâng chiar şi în timpul Sfintei Taine, însă adorm într-un somn dulce după ce mănâncă Trupul şi beau Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, Care sălăşluieşte în ei din acel moment şi se vede diferenţa. Cu atât mai mult se observă această schimbare la persoanele mature care se botează şi devin creştini ortodocşi, începând o nouă viaţă. Cel care se botează este altoit cu Hristos și are posibili­tatea, din clipa aceea, să parcurgă întreaga sa viață împreună cu Hristos. Aceasta înseamnă a fi creștin.

În ceea ce priveşte faptul că pruncii nu pot să-şi mărturisească credinţa creştină, Biserica îi are ca și garant pe naşii pe care-i primesc la botez. Naşii mărturisesc pentru aceştia credinţa creştină rostind Crezul şi îşi iau îndatorirea ca finii lor să fie crescuţi de ei în credinţa Bisericii.

            Naşul are îndatorirea să se îngrijească de viaţa sufletească a finului său, învăţându-l, la vremea cuvenită, adevărurile dreptei noastre credinţe spre a face din el un bun credincios, membru sănătos al Sfintei Biserici. Dar şi finul este dator cu ascultare şi cu respect fată de naş, în aceeaşi măsură cum îi ascultă pe părinţii săi trupeşti.

 

«Câţi în Hristos v-aţi botezat, în Hristos v-aţi îmbrăcat» (Gal. III, 27).

Emoția este cel mai important scop pe care fotografiile de la botez și filmarea de la botez trebuie să le aibă. O fotografie și o filmare care nu transmite emoție va devenii o banală poză sau cadre nesemnificative.

Emoția, mesajul și alte aspecte legate de abilități, le găsești la fotografii și videografii care au ajuns la o maturitate în branșa nunților. Găsești un fotograf și un videograf care să transmită emoție!

 

Nu este posibil ca în urma rugăciunii să nu se întîmple nimic bun! Unde vine Dumnezeu, vine bucuria, vindecarea, pacea și împlinirea!
„Articole recomandate”

https://www.lulufilm.ro/botez-matei-nicolas/
Videograf Trocin Florin https://www.facebook.com/VideografTrocinFlorin

Prin utilizarea site-ului nostru, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate. Afla mai multe